2012. január 24., kedd

Heidi és az elvarázsolt auróra


Mindent be akartunk pótolni, amit a tavalyi szülinapon elmulasztottunk. Már vasárnap elkezdődött Hanna ünneplése, ami egészen a hét végéig folytatódik. Hanna kitörő lelkesedéssel élvezi minden percét. Reggel 6-kor már a kiságyban énekelte, "Boldog születésnapot!" 

24 óra alatt 3 tortáról 3-szor fújta el a gyertyákat. Volt Bogyó és Babócás torta (!!!), neonzöld futóbicikli - amit be kellett tolni a szobájába elalváshoz -, legó, minioviban óriás ünneplés, virágcsokor, lufik. A mi ajándékunkat jó előre megvásároltuk a kedvenc játékboltunkban, ahol Montessori fa játékokat is lehet kapni, legszívesebben a fél boltot hazavittük volna neki. 

Hetekkel ezelőtt mégis Gáborral gondoltunk egyet és belevágtunk egy egészen más ajándék elkészítésébe. Amit mi saját magunk készítettünk. Hannának. - Mégis csak egyszer kétéves az ember! - Utólag úgy érzem, a sorok sokszor maguktól íródtak. Leírhatatlan volt látni estéről estére, hogyan kelnek életre a papíron a mesefigurák Gábor keze által. Ketten szőttük altatás után teljes titokban a mese fonalait. Az újabb és újabb illusztrációk folyamatosan készülnek, és a történetnek sincs itt vége. Talán egyszer, ha Hanna nagyobb lesz, értékelni fogja.

Aki szereti a meséket, itt elolvashatja: 




5 megjegyzés: